Inn i sirkelen

Inn i sirkelen

 

Inn i sirkelen

«Inside-the-circle» nyter du beskyttelse inspirert av eldgammel mystisisme. 
Sirkelen, med sitt universelle sentrum og grenseløse omkrets, symboliserer potensialet for alt. Den skaper en beskyttende sfære og brukes i ritualer for manifestasjon og magiske formularer. 

 

Med et enkelt punkt sentralt plassert, antas det at dette symbolet først ble benyttet for å representere solen, men det kan like gjerne tolkes som den tidligste manifestasjonen av bevissthet.

På et esoterisk plan representerer sirkelen den åndelige verden – en sfære som omfavner all tid og alt rom. Dette er domenet av høyere bevissthet, en sfære uten grenser. Det er ikke uten grunn at sirkelens omkrets blir målt med π (pi) – en irrasjonell, uendelig tallverdi som parallelt med bevisstheten, alltid utvider seg.

Sirkelen står utvilsomt som den mest fremtredende geometriske formen innen religion og alkymistiske tradisjoner, takket være dens dype forbindelse med bevissthet. Denne enkle formen har en bemerkelsesverdig tilpasningsevne, og kan enkelt integreres med ulike mønstre for å tillegge det ulike betydninger.

Naturfolk og urbefolkninger rundt om i verden har inkludert sirkelen i sine kulturelle praksiser og symboler. Indianerne demonstrerte denne tilpasningsevnen gjennom grunnleggende metoder som ga dype spirituelle effekter.

Vi finner den esoteriske dybden av sirkelen gjenspeilet i Ouroboros, den legendariske slangen som biter sin egen hale, et symbol som strekker seg tilbake til oldtidens Egypt. Lik sirkelen representerer Ouroboros menneskehetens uendelige syklus, med slangen som kaster sin gamle hud for å vokse videre. Denne syklusen tilsvarer den evolusjonære reisen til menneskeheten, som streber etter åndelig vekst og innsikt, med sikte på å nå høyere nivåer av bevissthet.

La oss foreta en reise tilbake til oldtidens Egypt, hvor de ved en av mysterie-skolene skal manifestere et ønske ved hjelp av et okkult ritual. Historien begynner med at mesteren, vokteren av eldgammel visdom, forbereder seg på å utføre en rituell handling som vil knytte ham til de mystiske kreftene som eksisterte i kosmos.

Ved solnedgang trådte mesteren inn i det rituelle rommet, et hellig sted dypt inne i tempelet. Før ritualet kunne begynne, skapte han en beskyttende sirkel rundt seg selv. Gjennom en hellig visualisering omringet han seg med en blendende sirkel av lys, som skulle fungere som en barriere mot enhver negativ eller uønsket energi. I dyp stillhet påkalte mesteren de universelle kreftene. Hans ord var en intensjon som vekket til live energiene rundt ham. Gjennom påkallelse forbandt han seg med det kraftfulle kvantefeltet, åpnet døren til kosmos og ba om hjelp til å materialisere det dype ønsket som bodde i hans hjerte.

Med hjertet fullt av tro og en klar intensjon formulert i tankene, satte mesteren ord på sitt ønske. Den tydelige og spesifikke intensjonen ble nedtegnet og lest høyt, en handling som forankret ønsket i virkeligheten og styrket forbindelsen mellom tanke og energi. Når ritualet nådde sitt høydepunkt, avsluttet mesteren handlingene ved å takke de kraftfulle enhetene som ble påkalt. En øyeblikkelig forbindelse mellom det kosmiske og det jordiske ble ærbødig avsluttet. Den beskyttende sirkelen ble forsiktig lukket, og all overskuddsenergi som ble vekket under ritualet, ble løslatt tilbake til kosmos.

 

Sirkelens beskyttende kraft

Å "tre inn i sirkelen" er et uttrykk som også brukes i dag, ofte i okkulte og spirituelle sammenhenger. Det kan ha ulike tolkninger avhengig av den spesifikke tradisjonen eller praksisen det refereres til, men generelt sett handler det om å komme nærmere eller å bli en del av en indre krets eller fellesskap.

For okkulte grupper kan det referere til å bli initiert i hemmelige kunnskaper eller praksiser som bare er tilgjengelige for et utvalgt fåtall. Dette kan innebære en seremoniell prosess der den som ønsker å tre inn i sirkelen, må gjennomgå en form for innvielse eller opplæring.

Naturfolk eller de som praktiserer sjamanisme og lignende tradisjoner, kan tolke å "tre inn i sirkelen" som å få tilgang til dypere forbindelse med naturen, åndelige krefter eller ens egen indre visdom. Dette kan være knyttet til å delta i ritualer, lære tradisjonelle metoder eller oppleve en form for åndelig oppvåkning.

I det hele tatt handler det om å gå utover det overfladiske og trå inn i en dypere forståelse eller tilknytning til det okkulte, det åndelige eller det naturlige.

 

Å "tre inn i sirkelen" ved mysterieskolene var også en del av innvielsen for de som ønsket å bli medlemmer av mysteriekolene og få tilgang til deres kunnskap og hemmeligheter. Dette var en seremoniell prosess der man ble introdusert til dypere nivåer av innsikt og åndelig forståelse gjennom ritualer, undervisning og mystiske opplevelser. Å "tre inn i sirkelen" representerte også en symbolsk handling, hvor man ble innlemmet i et fellesskap av innsiktsfulle og innviede individer som delte en dypere forståelse av den esoteriske lære.   

 

Sirkelens manifesterende og helbredende kraft

Rituell magi i sirkelen ble ikke bare praktisert av de gamle egypterne, men også av druidene som gjennomførte sesongbaserte seremonier. Indianere og urbefolkninger har gjennom historien anvendt sirkelen for kraftfulle formål. I moderne tid ser vi en økende interesse blant grupper som utforsker og bruker kraften i sirkelen.

 

Healing-sirkel kan brukes med ulike teknikker og verktøy for å kanalisere helbredende energi, inkludert meditasjon, visualisering, chanting, håndpåleggelse eller andre former for energiarbeid. Formålet med healing-sirkelen kan variere fra å hjelpe enkeltpersoner med fysiske eller emosjonelle plager, til å sende helbredelse til bestemte steder eller situasjoner i verden.

 

Mysteriesirkler kan være grupper eller samfunn av enkeltpersoner som samles for å utforske og praktisere mystiske ritualer og praksiser. Disse sirkler kan være knyttet til spesifikke esoteriske eller åndelige tradisjoner og involver, initieringsritualer og dyp innsikt i hemmelige realiteter.


"Manifesterings-sirkler" refererer til en praksis der en person eller en gruppe mennesker skaper en symbolsk eller fysisk sirkel i et bestemt område, for å fokusere sine intensjoner for å øke kraften og effekten av manifestasjonsarbeidet.

Tilbake til bloggen